Formel 1-bilene

Bilene som brukes i Formel 1 er unike ved første øyekast. Sammenlignet med andre biler er de høyst iøynefallende, blant annet grunnet deres merkverdige fasong. De ser også ganske annerledes ut på innsiden. Formel 1-biler har bare ett sete, noe som gjør de lettere. Det finnes ingen frontrute, hvilket gjør at vi kan se førerens hode stikke opp. Disse og andre momenter gjør at bilene blir enkle å legge merke til.

De mest suksessfulle merkene

De mestvinnende merkene i Formel 1, er Mercedes, Ferrari, McLaren og Renault. Produsentene av disse bilene har alltid fokusert på å lage bedre og bedre biler. Derfor velger de ulike utøvere og lag deres biler, siden de har best sjanse til å vinne. Hvor god bilen er har faktisk veldig mye å si. For å vinne hjelper det ikke bare å ha den beste sjåføren; det er viktig å ha en bedre bil enn rivalene.

Å tippe på Formel 1

Intens, nervepirrende, spennende og følelsesladd – disse er gode adjektiv for å beskrive hvordan det er å se på Formel 1. Har man i tillegg satset penger på løpet, økes spenningen betraktelig. Når en skal satse penger på Formel 1, enten det er snakk om sjåføren, laget eller bilen, anbefales det å opparbeide seg tilstrekkelig kunnskap om disse momentene. De ulike aspektene har veldig mye å si for et løps utfall.

Enkelte førere og biler kan nemlig ha visse fordeler på enkelte baner og under bestemte værforhold. Legenden Michael Schumacher var i sin tid kjent for å være usedvanlig flink til å kjøre på våt asfalt, noe som ga han tilnavnet “regnkongen”. Om tippere ikke allerede hadde satset penger på han i utgangspunktet, gjorde de det i hvert fall når det ble kjent at det ville regne under løpet.

Ingeniørenes uvurderlige verdi

Å gjøre det bra i Formel 1 krever som nevnt langt mer enn bare en dyktig sjåfør. Et godt lag trenger gode ingeniører som kan finne på løsninger og innovasjoner for å gjøre bilene enda bedre. Mange av innovasjonene som gjennom tidene ble gjort i forbindelse med Formel 1, finner man nå i personbiler. For eksempel ble skivebremser kjent blant bilprodusenter først etter at de ble tatt i bruk under Le Mans. Bremseeffekten skulle vise seg å være langt bedre i biler med skivebremser. Slik fant de etter hvert veien til personbiler.

Karbonfibere ble også kjent fordi de ble hyppig brukt i motorsporten. McLaren var kjent for å bruke karbonfibere, hvilket ble lagt merke til av bilprodusenter. Fordelen med disse fiberne er at de er lette og slitesterke.