Farvel Petter Solberg

I skrivende stund er det ikke mange måneder siden det ble kjent at den folkekjære VM-vinneren i både rally og rallycross har lagt opp for godt. Petter Solberg vil ikke bare bli husket for sin artige måte å tolke det engelske språket på under intervjuer med internasjonal presse, men også for sine meritter. Blant de største øyeblikkene i karrieren hans finner vi VM-gull i rally i 2003, og da han ble rallycrossens første verdensmester noensinne i 2014. Han tok i tillegg gull året etter.

Som far, så sønn

Så sent som i våren 2019 kom det fram at eventyret nå var slutt. Solberg hadde allerede en stund vært plaget av sykdommen sarkoidose, noe han selv har uttalt at har gjort ting vanskelig. Nå skal han konsentrere seg om å støtte sønnen Oliver, som selv har vist seg å være et rallytalent. Oliver har vært aktiv siden lenge før han var gammel nok til å ta lappen, og har derfor kjørt under latvisk lisens.

Det heter seg jo at eplet ikke faller langt fra stammen, og Oliver sier selv han er heldig at faren har den rette erfaringen til å være mentor for sin egen sønn. For de som elsker billøp sin del blir det spennende å se hva Oliver Solberg får til fremover, men det ryktes at faren også har noe interessant i gjære. Foruten å følge opp sønnen, har Petter uttalt at han har en drøm om å drive et VM-lag i enten rallycross eller rally, i samarbeid med en bilfabrikk.

Vi kan bare håpe at sønnen vil gjøre det like bra, om ikke bedre, enn Petter Solberg. De to fikk faktisk kjørt mot hverandre under Gymkhana GRiD i 2019, hvor det ble en knepen seier til den pensjonerte faren. Oliver klarte å holde tritt med faren lenge under løpet til tross for sin unge alder og relative mangel på erfaring, hvilket lover bra for fremtiden!