En av de største

Som en av de største kom han fra ydmyke kår i Spydeberg, en liten bygd i Østfolds skoger vident kjent for mye biltalent. Petter Solberg ble en av de største på den store rally-scenen og vil for alltid være et kjært navn for alle entusiaster av rally og rallycross. Bare for å nevne andre det finnes mange Euro verter under dette årets EM turneringen. Det kan være interresant å følge med etter så lang tid med forsinkelser.

Mr. Hollywood

Det har aldri manglet på underholdning og action når Petter Solberg har stått i rampelyset. Med sin ekte og entusiastiske væremåte har han sjarmert seg inn I manges hjerter, både i og utenfor bilsportens sirkler. Etter mange år på trange, grusveier i skogene i Indre Østfold, og som amatør i mange nasjonale konkurranser, var det som profesjonell rallyfører Petter Solberg slo igjennom med brask og bram i WRC og på den store scenen mot slutten av 90-tallet.

Mange store personligheter har herjet i en av de store bilsportsgrenene, men ingen riktig som Petter Solberg, etter hvert flankert av sin vel så sjarmerende storebror, Henning. Alltid entusiastisk og ivrig i en deilig blanding av engelsk, norsk og lokal dialekt ble det servert utallige gullkorn, og kallenavnet «Mr. Hollywood» kom raskt på plass. Og han skuffet sjelden! Det er mange fans som sitter igjen med minner for livet etter et hyggelig møte med den tredoble verdensmesteren.

Med Verdensmestertittelen i 2003 og 13 løpsseiere totalt var Petter Solberg med på å dominere WRC i mange år, og viste gang på gang at Spydeberg er et spesielt sted for bilentusiaster. I 2014 gikk turen til det nystartede VM i Rallycross, som kjøres på en lukket bane i et intrikat løps- og rundesystem, og dominansen var tilnærmet total fra starten. Som verdensmester i både rally og rallycross så er det ingen som kan ta fra Petter Solberg den arven han har skapt seg.

Og nå står en ny Solberg for tur, med sønnen, og supertalentet, Oliver bak rattet! Kan han overgå sin far?